A „Nyitott GVH 2019” című eseményen a látogatók jogtörténeti kiállítást tekinthetnek meg, mellyel a GVH tisztelegni kíván a magyar versenyjog és versenyjogi jogalkalmazás előtt. A kiállítás tematikusan mutatja be a gazdasági versenyt szabályozó megállapodásokról szóló 1931. évi XX. törvénycikk létrejöttének körülményeit, hazai és nemzetközi hátterét, a Kartelbizottság szervezetét és működését, továbbá válogat a korabeli kartell ügyekből, elvi mondásokból.

A kiállítás megtekintése mellett vendégeink épülettörténeti előadást hallgathatnak arról, hogy miként lehet egy közel 150 éves épületet a mai kor követelményeinek, design irányzatainak megfelelően kialakítani és funkcionalitásában összhangba hozni egy hivatal működésével.

Az épülettörténeti érdekességeken túl önálló előadás keretében ismerkedhetnek meg a résztvevők a GVH munkájával, tevékenységével, küldetésével.

10.15-10.45 Előadás az épület történetéről, egykori és mai funkcióiról, a belsőépítészeti tervezés szempontjairól

Előadó: Kroki Stúdió építésze
Helyszín: konferenciaterem

12.00-12.30 Előadás a GVH munkájáról, tevékenységéről, küldetéséről

Előadó: Csernyánszky Mihály
Helyszín: konferenciaterem

14.00-14.30 Előadás az épület történetéről, egykori és mai funkcióiról, a belsőépítészeti tervezés szempontjairól

Előadó: Kroki Stúdió építésze
Helyszín: konferenciaterem

A „Kulturális Örökség Napjai” és - azon belül - a „Nyitott GVH 2019” programról további információ: ITT

Várunk minden érdeklődőt!

 

Tájékoztatjuk a T. Érdeklődőket, hogy a Gazdasági Versenyhivatal épületének bejárata (1054 Alkotmány u. 5.) - az Alkotmány utcában történő munkálatok és járdalezárás miatt - a Honvéd utca felől közelíthető meg.