A GVH és a PSZÁF közös akciója az on-line hitelekkel kapcsolatos tájékoztatások jogszerűségének áttekintése érdekében

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) együttesen vesz részt az Európai Bizottság által koordinált, az interneten igényelhető hitelekkel kapcsolatos tájékoztatási gyakorlatok jogszerűségét feltérképező, úgynevezett "Sweep 2011" programban.

Az Európai Unió tagállamai, valamint Norvégia és Izland a fogyasztóvédelemi feladatokat ellátó hatóságainak részvételével megrendezett program célja annak feltérképezése volt, hogy a pénzügyi szolgáltatók és közvetítők által kínált, interneten igényelhető hiteltermékek lényeges jellemzőiről a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő tájékoztatást kapnak-e a fogyasztók. A "Sweep 2011" program első fázisában az érintett piaci szereplők honlapjainak áttekintésére került sor, a továbbiakban a problémásnak tekinthető oldalakat üzemeltető társaságokkal szemben a két hatóság - amennyiben szükséges - fellép.

Az Európai Bizottság által a téma kapcsán közzétett magyar nyelvű sajtóközlemény az alábbi linken elérhető. Az Európai Bizottságnak a programmal kapcsolatos lényeges tudnivalóit ismertető tájékoztatója magyar nyelven elérhető a GVH honlapján .

Budapest, 2012. január 10.

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete

További információ:
Binder István szóvivő
Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete
cím: 1013 Budapest, Krisztina krt. 39.
levél: 1535 Budapest BKKP Pf. 777
tel: (+36-1) 489-9235