Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult az "Infocenter.hu Média" Befektetési Zrt. kérelme alapján

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-53/2010. ügyszámon eljárást indított az "Infocenter.hu Média" Befektetési Zrt. vállalkozás kérelme alapján.

A GVH-hoz 2010. május 25-én az "Infocenter.hu Média" Befektetési Zrt. kérelmet nyújtott be annak engedélyezésére, hogy az IKO Média Holding Zrt. részvényeinek 100%-a, valamint a Videovox Production Műsorgyártó Kft., IKO Műsorgyártó Kft., IKO Sales House Kft. vállalkozások részvényeinek 50-50%-a feletti irányítást megszerezze. Az elintézési határidő az ügyfél hiánypótlását követően, 2010. július 9-én indult meg.

A versenytörvény alapján azokban az esetekben, amikor a kérelem megítélése egyszerű az eljárás befejezésének határideje a kérelem beérkezésétől, illetve a hiányok pótlásától számított 35 munkanap, amely egy alkalommal legfeljebb 15 munkanappal meghosszabbítható. A kérelem megítélése egyszerűnek minősül, ha nem jön létre a versenytörvény szerinti összefonódás, az összefonódás nem éri el a versenytörvény szerinti küszöbszámokat, vagy az összefonódás nyilvánvalóan nem tagadható meg, mivel nem hoz létre, vagy nem erősít meg olyan gazdasági erőfölényt, amely akadályozná a hatékony versenyt az érintett piacokon. Az összefonódások engedélyezésének határideje minden más esetben négy hónap, ami 45 munkanappal meghosszabbítható.

Budapest, 2010. július 22.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
Zenisek Andrea
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu