Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult a Medicine & Business Kft-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-15/2011. ügyszámon eljárást indított a Medicine & Business Kft-vel szemben az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvény, valamint a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2011. február 11-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Medicine & Business Kft-vel szemben, mert az általa forgalmazott Proxeed Plus elnevezésű étrend-kiegészítő terméknek több internetes oldalon és hirdetésben betegség megelőzésére, gyógyítására vagy kezelésére vonatkozó tulajdonságokat állít.

Fenti magatartásával az eljárás alá vont vállalkozás a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) mellékletének 17. pontjában, továbbá az Fttv. 6. § (1) bekezdésének a), valamint bg), bj) és bk) pontjaiban foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat, valamint az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény (Éhf.) 10. § (3) bekezdésében foglaltakat is.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2011. március 3.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
GONDOLOVICS Katalin
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: (+36-1) 472-8902
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu