Budapest, 2023. október 4. – A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalával együttműködésben 2022. októberében hirdetett tanulmányi versenyt joghallgatók és doktoranduszok részére. A díjátadóra pontosan egy évvel a kiírást követően került sor a GVH székházában. 

Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke és Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa adták át az elismeréseket a két szervezet által 2022. október 4-én meghirdetett tanulmányi verseny győzteseinek.

A pályázat során a joghallgatók és a doktori iskolák hallgatói egyaránt 8-8 témakör közül választhattak a versenyjog, illetve az alapvető jogok területéről. A pénzbeli díjazás mellett a helyezett tanulmányok szerzői publikációs lehetőséget is kaptak, ugyanis a győztes pályaművek megjelenhettek a Gazdasági Versenyhivatal szakmai folyóirata, a Versenytükör 2023 nyarán publikált különszámában.

2023 tavaszán négy főből álló bíráló bizottság választotta ki a legjobb pályaműveket a két szekcióban: a PhD-hallgatói szekcióban egy harmadik hely került kiosztásra (Ripszám Dóra, témavezetője Prof. Dr. Gál István László); a joghallgatói szekcióban I. helyezést ért el Bodansky Benjámin (témavezetője dr. Bassola Bálint), II. helyezett lett Bischof Lili (témavezetője dr. Papp Mónika), III. helyezett lett Benke Bence (témavezetője szintén dr. Bassola Bálint). Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala különdíját Keszthelyi Kamilla Zorka nyerte el (témavezetője dr. Pünkösty András).

A GVH székházában rendezett díjátadó eseményen a díjazottak rövid előadásokban is bemutatták a pályaműveiket.

Gratulálunk a díjazottaknak és a témavezetőknek!