Főszerkesztő

Tóth András, elnökhelyettes, Versenytanács elnök

Egyetemi docens, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam-és Jogtudományi Kara Infokommunikációs jogi Tanszékének vezetője. 2002-2007 között a Gazdasági Versenyhivatal munkatársa. 2007-2010 között a White&Case ügyvédi iroda brüsszeli és budapesti irodájában dolgozott. 2010-től a GVH elnökhelyettese, egyúttal a Versenytanács elnöke. A GVH tudományos lapjának a Versenytükörnek a főszerkesztője, a European Competition and Regulatory Law Review szerkesztőbizottságának tagja.

 

A Szerkesztőség tagjai

Bara Zoltán

A Corvinus Egyetem professzor emeritusza. 1992 és 2001 között az Összehasonlító Gazdaságtan Tanszék vezetője, 2000 és 2011 között a Pannon Egyetem Közgazdaságtan Tanszékének egyetemi docense, 1987-ben a chicagói DePaul University vendégkutatója, 1990 és 1992 között a Rutgers University (New Jersey, US) közgazdaságtan tanszékének vendégtanára, 1998-ban és 2000-ben a tokiói Hosei University vendégoktatója volt, 1993-tól a közgazdaságtudományok kandidátusa. 2011-től 2017-ig a Corvinus Egyetem egyetemi tanára. 2001 és 2007 között a Versenytanács tagja volt, majd 2011-től irodavezetőként, 2014 és 2017 között ismét versenytanácstagként dolgozott a GVH-ban.

Nagy Csongor István

A Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi tanára és az ELKH Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézetének tudományos tanácsadója. A Közép-Európai Egyetem (CEU) állandó vendégprofesszora, a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen társult professzora és az Aberdeeni Egyetem (Skócia) Nemzetközi Magánjogi Kutatóközpontjának társult tagja. A Budapesti Ügyvédi Kamara tagja, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Állandó Választottbíróság választottbírája és a Panel of Conciliators and Arbitrators at the International Centre for Settlement of Investment Disputes (ICSID) tagja.

Jogi diplomáját az ELTE Jogi Karán szerezte, ahol ezt követően sikeresen védte meg PhD-dolgozatát. Egyetemi évei alatt a Bibó István Szakkollégium és a Láthatatlan Kollégium tagja volt. A Közép-európai Egyetemen (CEU) szerzett mester- (LL.M.), majd S.J.D. (amerikai jogi doktori) fokozatot. Tanulmányokat folytatott Rotterdamban, Heidelbergben és New Yorkban (Cornell Egyetem). 2004-ben elvégezte a World Law Institute és a CEU „Course on World Law”, 2005-ben a CEU „Advanced European Union Legal Practice” képzését. Vendégprofesszor, illetve -kutató volt Hágában (Asser Intézet), Münchenben (két alkalommal, Max Planck Intézet), Brnoban (Masarykova Egyetem), Hamburgban (Max Planck Intézet), Edinburgh-ban (University of Edinburgh), Londonban (British Institute of International and Comparative Law), Rigában (Riga Graduate School of Law), Bloomingtonban (Indiana University, USA), Brisbane-ben (University of Queensland, Ausztrália), Pekingben (China-EU School of Law), Taipeiben (National Chengchi University), Firenzében (European University Institute) és Rómában (LUISS, 2021-ben). Tudományos főmunkatárs volt a kanadai Center for International Governance Innovation-ben és Eurojus jogi tanácsadó az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletén.

Több mint 210 publikációja jelent meg magyar, angol, francia, német és román, valamint (fordításban) horvát és spanyol nyelven.

Osztovits András

Egyetemi tanár, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam-és Jogtudományi Kara EU Jogi és Nemzetközi Magánjogi Tanszékének vezetője. 2012. óta a Kúria gazdasági ügyszakos bírója. 2015-2017 között a Nemzetközi Magánjogi Kodifikációs Bizottság tagja. Több mint százhúsz tanulmány, könyvrészlet szerzője, az Európai Jog című folyóirat szerkesztője, számos periodika szerkesztőbizottsági tagja.

Pünkösty András

2006-ban végzett jogászként a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, 2010-ben elvégezte a University of Cambridge kihelyezett angol jogi és EU-jogi képzését, majd 2014-ben doktori fokozatot szerzett. 2009–2013 között ügyvédjelölt, illetve a Nemzetgazdasági Minisztériumban EU-referens. 2013-tól 2018-ig a Gazdasági Versenyhivatal munkatársa. Jelenleg adjunktus a PPKE-JÁK Európajogi Tanszékén, valamint a PPKE Versenyjogi Kutatóközpont, illetve a NKE Információs Társadalom Kutatóintézet kutatója.

Szilágyi Pál

A Versenyjogi Kutatóközpont igazgatója, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi docense, ahol versenyjogot és európai jogot tanít. Jogi diplomáját a PPKE JÁK-on szerezte, majd posztgraduális diplomákat szerzett európai jogból a University of Cambridge, versenyjogból a King's College Londonon, továbbá LLM in Competition Law fokozatot a utóbbi intézményben. Pál a PPKE JÁK versenyjogi szakjogász képzésének programigazgatója, számos hazai és külföldi publikáció szerzője, továbbá az Állami Támogatások Joga c. periodika szerkesztőbizottsági tagja. 2021-ben a Magyar Tudományos Akadémia Mestertanár kitüntetéssel ismerte el az egyetemi oktatói tevékenységét.

Tóth Tihamér

1994-1997 között az európai integráció gazdasági kérdéseivel foglalkozott a különböző minisztériumokban működő Európai Ügyek Hivatalában. 1997-2009 között a Gazdasági Versenyhivatal munkatársa, 2001. óta a Versenytanács tagja, majd 2003-2009 között elnöke. 1995 óta oktatja egyetemen versenyjogi tárgyakat, jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi tanára, a Szegedi Tudományegyetem címzetes docense. 2010-től a PPKE JÁK kutatási és nemzetközi dékán-helyettese. Doktori (PhD) értekezését az állam gazdasági beavatkozásának közösségi versenyjogi korlátjai témában védte meg 2001-ben, a Szegedi Tudományegyetemen. 2010-től a Dentons Réczicza Ügyvédi Iroda versenyjogi csapatának külső tanácsadója, majd vezető ügyvédje. Több könyv, magyar és angol nyelvű szakcikk szerzője, versenyjoggal foglalkozó szervezet tagja