A Gazdasági Versenyhivatal támogatásával megvalósuló második Nagy Diák Versenykultúra Teszt kitöltésével minden érdeklődő ellenőrizheti fogyasztói tudatosságát és a piaci versennyel kapcsolatos tudását. A fiatal korosztályok emellett megmérkőzhetnek akár a vetélkedő értékes nyereményeiért is.

A vállalkozások közötti verseny a társadalom minden tagjának életét befolyásolja, és nagymértékben hozzájárul a lakossági jóléthez. A Gazdasági Versenyhivatal felmérései ennek ellenére azt mutatják, hogy fejlesztésre szorul a felnőtt és a fiatal korcsoportok versenyszemlélete, illetve fogyasztói döntéshozataluk tudatossága. A gazdasági versennyel összefüggő tudatosság növelése a célja annak az interneten keresztül kitölthető Nagy Diák Versenykultúra Tesztnek, amely a Gazdasági Versenyhivatal támogatásával valósul meg – immár második alkalommal. Segítségével az érdeklődők kideríthetik, könnyen megtéveszthetők-e egy-egy tisztességtelen kereskedelmi gyakorlattal, illetve tudatában vannak-e a vállalkozások közötti tiszta verseny előnyeinek.

A vetélkedő nyereményeire a 14-24 év közötti fiatalok pályázhatnak, a játékos kérdéssort ugyanakkor életkortól függetlenül bárki kitöltheti, aki szeretné próbára tenni tudását, vásárlói tudatosságát.

Az online kérdéssor számítógépen és okostelefonon is kitölthető december 5-ig. A teszt és a diákvetélkedő szabályai az alábbi honlapon érhetők el:

https://nagydiaktesztek.hu/versenyteszt/

Budapest, 2019. november 21.

Gazdasági Versenyhivatal

 

Információ a sajtó részére:

sajto@gvh.hu

http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
tel: (+36-1) 472-8851
e-mail: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu

 

Nyomtatható verzió PDF formátumban