Budapest, 2021. augusztus 13. – A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) összefoglaló tájékoztatókat tett közzé az összefonódások ellenőrzéséről, illetve az elmúlt 10 év versenytanácsi döntéseiről.

         A nemzeti versenyhivatal tevékenysége szerteágazó, ezért részterületeket bemutató kiadványokkal is folyamatosan törekszik bemutatni, hogy miként profitál Magyarország minden polgára a tisztességes gazdasági verseny hasznaiból. Tudományos felmérések is mutatják, hogy a versenybarát társadalmi szemlélet kialakítása nagyban segíti a jogkövető magatartások elterjesztését.

         Az „Összefonódások (fúziók), mint a gazdasági növekedés lehetséges eszközei” című tájékoztató füzet gyakorlati példákon keresztül mutatja be a hazai gazdaság néhány fontosabb jellemzőjét a vállalati összefonódások trendjei alapján. A kiadvány szemléletes módon ismerteti, miként járul hozzá folyamatosan a Versenyhivatal fúziókontroll-tevékenysége a hazai gazdaság növekedéséhez és a fogyasztói jóléthez.

         A „Gazdasági Versenyhivatal döntéseinek trendjei és eredményei 2010-2020” című kiadvány az elmúlt évtized versenyhatósági döntéseinek tükrében mutatja be, hogy  miért is érdemes a vállalkozásoknak jogsértés esetén együttműködni a versenyhatósággal. A tájékoztatóból az is kiderül, hogy miként segíti a Versenyhivatal a hazai kis- és középvállalkozásokat, vagy hogyan kezelte a GVH a koronavírus-járvány káros gazdasági hatásait.

         A kiadványok hozzáférhetőek a GVH honlapján:

https://www.gvh.hu/gvh/kiadvanyok/tematikus-kiadvanyok/tematikus-kiadvanyok

GVH Sajtóiroda

Nyomtatható verzió PDF formátumban