Nyomtatható verzió PDF formátumban

Változtat reklámjain a Csigavér autósiskola

Kötelezettségvállalással zárult a Csigavér 01. Autósiskola Kft. ellen indított eljárás - döntött a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa. Az eljárás alá vont társaság vállalta, hogy a versenytörvény előírásainak megfelelően alakítja át hirdetési gyakorlatát.

A GVH amiatt indított eljárást, mert észlelte, hogy a gépjárművezetők képzésével fogalkozó vállalkozás reklámjaiban és honlapján a "Legjobb ár!", "Motoros oktatás a legjobb áron!", illetve "Iskolánk a ... legmodernebb kocsiparkkal rendelkezik!" szlogeneket használja. Az eljárás megindulását követően azonban a Csigavér tájékoztatta a GVH-t arról, hogy honlapján már nem szerepelnek a kifogásolható állítások. Ezen túl az eljárás alá vont társaság vállalta, hogy többé nem használja a fenti szlogeneket és 60 napon belül módosítja a már közzétett reklámokat is.

A GVH elfogadta a vállalásokat és végzéssel lezárta az ügyet. A versenytörvény szerint ha az ügyfél a versenyfelügyeleti eljárás során kötelezettséget vállal arra, hogy magatartását összhangba hozza a törvény rendelkezéseivel és e módon a közérdek védelme biztosítható, a GVH végzéssel kötelezővé teheti a vállalás teljesítését anélkül, hogy a törvénysértés megvalósulását, vagy annak hiányát megállapítaná. A végzés azonban nem zárja ki, hogy az ügyben a körülmények lényeges változása esetén újabb eljárás kerüljön megindításra. A kötelezettségek teljesítésének ellenőrzése érdekében a GVH utóvizsgálatot fog tartani.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-41/2007.

Budapest, 2007. július 19.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
Mihálovits András
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: Mihalovits.Andras@gvh.hu
http://www.gvh.hu