Nyomtatható verzió PDF formátumban

Irányításszerzésekről döntött a GVH

Irányítást szerezhet az Olajterv Vagyonkezelő Zrt. a HP Team Ipari és Energetikai Szolgáltató Kft. felett

Az Olajterv Vagyonkezelő Zrt. Magyarország egyik vezető fővállalkozó, műszaki tervező és mérnöki tanácsadó vállalkozás-csoportját fogja össze. A csoport tagjainak fő tevékenységi körei a technológiai és kiviteli tervezés, komplex építőipari fővállalkozói kivitelezés, távvezeték-nyomvonal, mélyépítés, hírközléstervezés, valamint csoporton belüli ügyviteli tanácsadás. A vállalkozás-csoport az olaj- és gázkitermelő üzemek felszíni létesítményeinek, berendezéseinek tervezésében és kivitelezésében, a földgáz- és kőolaj-feldolgozó, petrolkémiai és vegyipari üzemek, olaj- és gázipari távvezetékek, földalatti gáztárolók felszíni létesítményeinek kivitelezésében folytat aktív tevékenységet. Ezen kívül energiaipari projektek és segédüzemi létesítmények, regionális és önkormányzati közmű rendszerek (gáz-, víz-, csatornahálózat, stb.), valamint környezetvédelmi létesítmények (hulladéklerakó telepek, égetőművek, szennyvíztisztítók) tervezése és építése tartozik a kiemelt tevékenységei közé.

A HP Team-csoport tagvállalkozásai elsősorban gáztechnológiai rendszerek javítása, felújítása, építése, irányítástechnikai tervezések, kivitelezések, technológiai szerelések, valamint kisebb mértékben kereskedelem terén aktívak, főleg a vegyipar és az energetika területén.

Az összefonódás az építőipari komplex fővállalkozói kivitelezés, műszaki tervezés, technológiai és műszeres szerelés területein belül, alapvetően egymástól elkülönült, egymást gyakran kiegészítő szolgáltatási szegmenseken aktív vállalkozások között jön létre. Tekintettel az érintett felek tevékenységei közötti érdemi átfedés hiányára, illetve a jelentős versenytársak jelenlétére, a GVH káros versenyhatások fellépését nem valószínűsítette, így az összefonódás engedélyezése mellett döntött.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-18/2011.

A Gazdasági Versenyhivatal döntése alapján a VIDEOTON HOLDING Zrt. (VIDEOTON) egyedüli irányítást szerezhet a VENTIFILT Légtechnikai Zrt. (VENTIFILT) felett

A Videoton-csoport elsősorban szerződéses termékgyártással, elektronikai gyártási szolgáltatással foglalkozik. A vállalkozás ODM-ként (Original Desing Manufacturer) saját technológia felhasználásával alkatrészek, szerelvények, modulok tervezését és gyártását végzi az elektronika, a műanyag, a lemez-, valamint a mechanikai megmunkálás, a szerszámgyártás és a felületkezelés terén.

A VENTIFILT ipari légtechnikai és környezetvédelmi berendezéseket, valamint egyedi hegesztett fémszerkezeteket gyárt. Ventilátorait, füstgáztisztító berendezéseit a vegyi-, az építő- és az energetikai-ipar vállalatai vásárolják elsősorban. Emellett (bérmunkában) gépek, gépelemek, acélszerkezetek gyártását is vállalja.

Mivel a felek tevékenységei között nincs érdemi átfedés, az összefonódás következtében káros versenyhatások fellépése nem várható. A GVH az összefonódást engedélyezte.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-34/2011.

Budapest, 2011. június 7.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
Gondolovics Katalin
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: (+36-1) 472-8902
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu