Bírság sürgető telefonhívások miatt

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Capital Partners a.s. tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor szolgáltatásainak népszerűsítése érdekében eljáró ügynökei és más személyek közül többen, több alkalommal is ugyanazt az ügyfelet hívták fel telefonon.

A GVH-hoz eljutott panaszokból kiderült, a potenciális ügyfeleknek tekintett panaszosokat több alkalommal - akár késői időpontban is - keresték telefonon a befektetési szolgáltatások kínálatával, időnként azt követően is, hogy az ügyfél kérte, hogy ne zaklassák. A Versenytanács a Capital Partners a.s. felelősségét állapította meg, egyrészt, mert a társaság szolgáltatásairól tájékoztatást nyújtó ügynökök, képzésben résztvevők és más személyek magatartása a cseh székhelyű vállalkozás érdekét szolgálta, másrészt, mert a Capital Partners a.s. nem gondoskodott olyan megoldásról, hogy ugyanazt a potenciális ügyfelet ne hívhassák fel többször is.

A Versenyhivatal 20.000.000 Ft bírságot szabott ki a vállalkozásra. A bírság mértékének meghatározásánál a GVH - többek között - súlyosító körülményként értékelte, hogy a tevékenység során igen sok megkeresésre került sor, illetve számos ügyféllel kötöttek szerződést nagy számú és nagy értékű tranzakciót bonyolítva.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-131/2009.

Budapest, 2011. augusztus 30.

További információ a sajtó számára:
GONDOLOVICS Katalin
email: sajto@gvh.hu