Meghívó

A Gazdasági Versenyhivatal 20 éve - És ami utána jön

Versenyképesség - Versenypolitika - Versenyjog

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ebben az évben ünnepli az első modern versenytörvény országgyűlési elfogadásának huszadik évfordulóját. 1990-ben e törvény alkotta meg a versenyszabályokat és hozta létre magát az intézményt, a Gazdasági Versenyhivatalt is.

Ezen alkalomból 2010. október 19-én 10 órai kezdettel egy konferenciát rendezünk, melynek címe A Gazdasági Versenyhivatal 20 éve - és ami utána jön (versenyképesség - versenypolitika - versenyjog), amelyre ezúton tisztelettel meghívom.

A program helyszíne a Festetics Palota különterme (Budapesti Német Nyelvű Egyetem, Budapest, VIII. kerület Pollack Mihály tér 3.)

A program témái. A magyar versenyképesség helyzete és jövője. A banki- és távközlési piacok jövőbeni kilátásai, szabályozási lehetőségei a verseny szempontjából. A versenyjog várható fejlődési irányai. A versenyjogi jogalkalmazás és a GVH első húsz éve.

Ezen alkalomból készül el két olyan kiadványunk, amelyek áttekintik a hazai versenyjog fejlődését és a GVH eddigi munkáját. E kiadványokat a konferencia keretei között mutatjuk be.

A tervezett program csatoltan található. Részvételét kérem, hogy legkésőbb 2010. október 14-ig szíveskedjen a mellékelt lap kitöltésével a 472-88-98-as faxszámra vagy a BARATH.Erika@gvh.hu e-mail címre jelezni. Ha a konferenciával kapcsolatban bármilyen kérdése felmerülne, kérem, hogy Baráth Erika (tel.: 472-89-85) kollégámat szíveskedjen keresni.

Budapest, 2010. október 1.

Üdvözlettel:

Nagy Zoltán, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke

A konferencián elhangzott előadások prezentációi letölthetőek PDF formátumban:

A Gazdasági Versenyhivatal jubileumi kiadványai letölthetőek PDF formátumban, valamint papír alapon is elérhetőek, ebben az esetben azonban kérjük igényét (postázási címmel együtt) jelezze a BARATH.Erika@gvh.hu e-mail címen.