MEGHÍVÓ

 

A közbeszerzési és koncessziós eljárások során megvalósuló versenykorlátozó magatartások 2005 óta a büntetőjog eszközeivel is üldözendőek, azonban a Gazdasági Versenyhivatal és a Nemzeti Nyomozó Iroda együttműködésének eredményeként csupán tíz évvel később, az idei évben jutott bírósági szakaszba az első ilyen jogalapon indított ügy. A konferencián e késedelem okára és a jövőbeni közös eljárások irányára keressük a válaszokat több szemszögből: Egyrészt, hogy a piaci szereplők tisztában vannak-e azzal, hogy mely magatartások minősülhetnek kartellnek, illetve hogy az e magatartások megvalósítását szabadságvesztéssel fenyegeti a jogalkotó? Másrészt a versenyjog és a büntetőjog releváns kapcsolódási pontjait feltárva - beleértve a hatósági eljárások vizsgálatát is - választ kaphatunk arra is, hogy a két jogterület együttműködése milyen haszonnal járhat, illetve hogy versenyjogi szempontból szükségesnek és arányosnak tekinthető-e a büntetőjogi fenyegetettség?

A Gazdasági Versenyhivatal, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar Büntető Anyagi, Eljárási és Végrehajtási Jogi Tanszékének közös szervezésében megtartandó konferencián neves gyakorlati szakemberekkel vizsgáljuk meg a fenti kérdéseket. A konferencia lezárásaként a hallgatóságnak panelbeszélgetés keretében lehetősége nyílik kérdéseket intézni az előadókhoz, valamint a GVH felderítéssel foglalkozó szakemberéhez is.

A rendezvény időpontja: 2015. április 21. 15:00-17:00 óra,

Helyszíne: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar, II. János Pál terem, (Budapest, Szentkirályi utca 28.)

A konferencia részletes programtervezetét mellékeljük.

Kérem, hogy részvételi szándékát a csatolt jelentkezési lap kitöltésével április 17-ig szíveskedjék jelezni a reti.anna@jak.ppke.hu e-mail címre.

Megtisztelő részvételére feltétlenül számítunk!

Budapest, 2015. március 26.

 

Tevanné dr. Südi Annamária
a GVH főtitkára

 

Dr. Belovics Ervin
tanszékvezető, egyetemi tanár

Meghívó

Program