Budapest, 2021. november 23. – A Gazdasági Versenyhivatal elnöke bemutatta az OECD-vel közösen működtetett regionális oktatási központ jövő évi programterveit, melyet az OECD Versenybizottsága elfogadott.

Rigó Csaba Balázs, a nemzeti versenyhatóság elnöke kedden mutatta be a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezettel (OECD) közösen működtetett Budapesti Versenyügyi Regionális Oktatási Központ jövő évi programterveit, melyet az OECD Versenybizottságának vezető testülete elfogadott. A regionális oktatóközpont a két szervezet, az OECD és GVH szakmai hátterére építve nyújt támogatást a versenyjog és a versenypolitika területén, elsősorban a kelet-, délkelet- és közép-európai országok versenyhatóságai számára. Magyarország így vezető szerepet játszik a régión belül az átmeneti gazdaságok fejlesztésében való részvétel és technikai segítségnyújtás terén. A 2022-es programot a GVH kifejezetten úgy dolgozta ki, hogy könnyen alkalmazkodhasson a bizonytalan járványhelyzethez. A jövő évben az oktatási központ a képzési formák teljes palettáját nyújtja a kedvezményezett országok számára, ideértve a szemináriumokat, vezetői találkozókat, hírleveleket, többnyelvű videóprojekteket és az éves beszámolót. A program keretében tervezett két bírói szeminárium elnyerte az Európai Bizottság támogatását is, amely kiemelkedő szakmai elismerést jelent, mivel Brüsszel mindösszesen hat pályázatot hagyott jóvá.

„Három OECD regionális oktatási központ működik a világon, melyből az egyik az OECD-GVH Budapesti Versenyügyi Regionális Oktatási Központ. Számunkra ez komoly lehetőség, mivel az oktatási központ munkáján keresztül Magyarország szerepe és gazdasági érdeke tovább fokozható Kelet-Európában és Közép-Ázsiában.” – mondta Rigó Csaba Balázs, a magyar nemzeti versenyhatóság elnöke.

GVH Sajtóiroda

Nyomatható verzió PDF formátumban