SAJTÓFŐNÖK

A Gazdasági Versenyhivatal közleménye

Bírság az Auchannak és a Cetelem Banknak megtévesztésre alkalmas hirdetésért

A Gazdasági Versenyhivatal annak megállapítása céljából indított eljárást az Auchan Magyarország Kft. és a Magyar Cetelem Bank Rt. ellen, hogy a Kft. akciós ajánlatait tartalmazó reklámújságoknak az Rt. kedvező áruvásárlási kölcsöneinek feltételeit ismertető reklámjai alkalmasak-e a fogyasztók megtévesztésére.

A GVH versenytanácsa a mai napon megtartott tárgyaláson megállapította, hogy a vállalkozások a Kft. áruházaiban a Magyar Cetelem Bank Rt-vel megköthető áruvásárlási kölcsönökkel kapcsolatban a Kft. egyes reklámújságjaiban a fogyasztók megtévesztésére alkalmas tájékoztatást adtak az akció által elérhető kedvezményekről. Továbbá; egyes esetekben megalapozatlanul állították, hogy az akcióban meghatározott kölcsönök teljes hiteldíj mutatója minden esetben kedvezőbb, mint az akció kezdetének napját megelőzően kötött áruvásárlási kölcsönszerződések esetében.

E versenytörvénybe ütköző cselekményekért a versenytanács az Auchan Magyarország Kft.-t 1 millió (azaz Egymillió) a Magyar Cetelem Bank Rt-t 2 millió (azaz Kettőmillió) forint bírság megfizetésére kötelezte.

Budapest, 2003. 04. 03.

Dr. Polgárdy Géza sk.