Nyomtatható verzió PDF formátumban

A Gazdasági Versenyhivatal sajtóközleménye

Új versenytanácstagot nevezett ki a Köztársasági Elnök

A mai napon a Köztársasági Elnök - a Gazdasági Versenyhivatal elnökének javaslatára - versenytanácstaggá nevezte ki Dr. Miskolczi Bodnár Péter jogászt.

Miskolczi Bodnár Péter az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte diplomáját 1981-ben, majd a Miskolci Egyetemen helyezkedett el oktatóként. Kandidátusi címet 1993-ban szerzett, majd 2001-ben habilitált. Számos tisztséget töltött be a Miskolci Egyetemen, volt nemzetközi ügyekért felelős dékán-helyettes, majd általános és oktatási dékánhelyettes, az Európai Tanulmányi Központ igazgatóhelyettese, a Civilisztikai Tudományok Intézete igazgatója és a posztgraduális képzés és a jogi asszisztens képzés vezetője. Tagja továbbá - többek között - a Miskolci Egyetem Társadalomtudományi Habilitációs Bizottságnak és a Deák Ferenc Doktori Iskola Tanácsának. Európai jogi kutatási és oktatási tevékenysége elismeréseként Jean Monnet professzori címet kapott. 1999-2003 között Széchenyi Professzori Ösztöndíjban részesült.

Miskolczi Bodnár Péter fő kutatási területei közé a polgári jog, társasági jog, versenyjog és a fogyasztóvédelem joga tartozik. Számos itthon és külföldön megjelent könyv, könyvfejezet, cikk és egyéb publikáció szerzője, hazai és nemzetközi szakmai konferenciák rendszeres előadója.

Budapest, 2005. október 27.

Gazdasági Versenyhivatal
Főtitkárság Kommunikációs Csoport

További információ:
Baráth Erika
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: (+36-1) 472-8985
email: Barath.Erika@gvh.hu
http://www.gvh.hu