Nyomtatható verzió PDF formátumban

A Gazdasági Versenyhivatal sajtóközleménye

Nemzetközi versenyjogi konferencia európai bírók számára

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) által közösen megalapított OECD Budapesti Versenyügyi Regionális Oktatási Központ és az Európai Versenyjogi Bírók Szövetsége 2005. november 18. és 19-én nagyszabású nemzetközi konferenciát rendez versenyjoggal foglalkozó európai bírók számára.

A kétnapos konferencia célja, hogy a résztvevők számára jogesetek bemutatásán keresztül részletes képet adjon az európai versenyjog témakörében az erőfölénnyel való visszaélés eseteiről. Mindemellett a résztvevőknek lehetőségük nyílik közvetlen tapasztalatcserére is, amely a jövőbeni szorosabb együttműködést alapozza meg.

A konferenciára mind a 25 tagállamból érkeztek résztvevők, Magyarországról nagyobb számban, illetve a csatlakozás előtt álló államok is képviseltetik magukat ezen a színvonalas szakmai eseményen. Az előadók versenyjoggal foglalkozó gyakorlati és elméleti szakemberek, akik különböző országok különböző intézményeiből érkeztek. A magyar versenyhivatal egyik munkatársa is az előadók sorában szerepel.

Budapest, 2005. november 18.

Gazdasági Versenyhivatal
Főtitkárság Kommunikációs Csoport

További információ:
Baráth Erika
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: (+36-1) 472-8985
email: Barath.Erika@gvh.hu
http://www.gvh.hu