Nyomtatható verzió PDF formátumban

Új tulajdonosa van a Debreceni Hús Zrt-nek

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy Penta Investments Limited irányítást szerezzen a Debreceni Hús Zrt. felett.

A Debreceni Hús Zrt. és az általa irányított vállalkozások meghatározó tevékenysége a sertés feldolgozás. Részesedésük a hazai sertéshúsforgalomból 5, a húskészítményekből 10 százalék körüli. A Penta Investments Limited által irányított vállalkozás csoport Európa számos országában van jelen, magyarországi tagja a csoportnak nincs. Külföldön honos tagjai nyomtatókat, repülőgépeket, férfi ruházati termékeket, ruházati anyagokat, alumínium elemeket, sertéshúst és húskészítményeket értékesítenek Magyarországon. Utóbbi termékkör esetén piaci részesedésük nem éri el az egy százalékot.

A két vállalkozáscsoport ezév februárjában kötött szerződést a Debreceni Hús Zrt. részvényei 99,98 százalékának adásvételéről. A szerződsében a felek vállalták, hogy a tranzakció lezárását megelőzően a Kaposvári Hús Zrt. kikerül a Debreceni Hús Zrt. irányítása alól.

Miután a GVH megállapította, hogy a sertéshús- és húskészítmények piacán az érintett vállalkozás csoportok együttes részesedése nem éri el a kritikus mértéket, az összefonódást engedélyezte.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-41/2008.

Budapest, 2008. június 4.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ a sajtó számára:
Mihálovits András
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: Mihalovits.Andras@gvh.hu
http://www.gvh.hu