Nyomtatható verzió PDF formátumban

"Pénziránytű" - GVH-MNB-PSZÁF támogatással ingyenes tájékoztató füzet az egész országban

Május végétől 100 ezer példányban hozzáférhető a kiadvány

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) támogatásával május végétől az Est lapok (pl.: Pesti est) különszámaként "Pénziránytű" néven tájékoztató füzet jelenik meg. Az ingyenes kiadvány mintegy négy héten keresztül az Est lapok szokásos terjesztési helyszínein érhető el Budapesten és a nagyobb vidéki városokban. A 100 ezer példányban megjelenő "Pénziránytű" közérthető formában tájékoztat azokról a legfontosabb pénzügyi termékekről és szolgáltatásokról, amelyekkel nap mint nap találkozhatunk. A füzet olyan alapfogalmakat igyekszik tisztázni, mint például: mi a bankszámla, mit kell tudni a biztonságos bankkártya-használatról, mikor melyik hiteltípus lehet hasznos, milyen megtakarítási formák léteznek, miért fontosak a nyugdíjpénztárak stb. A kiadvány megtalálható a három intézmény honlapján ( www.gvh.hu , www.mnb.hu , www.pszaf.hu ) is.

A GVH, az MNB és a PSZÁF 2009 februárjában együttműködési megállapodást kötött, melynek célja, hogy közösen segítsék a lakosság pénzügyi kultúrájának és pénzügyi tudatosságának fejlesztését, a pénzügyi ismeretek terjesztését. Az együttműködés fókuszában idén a közös média megjelenések támogatása és rendezvények szervezése áll, ennek keretében jelent meg a mostani kiadvány is.

A gazdasági-pénzügyi válság a három intézmény kezdeményezését még aktuálisabbá tette, hiszen a gazdasági események mindannyiunk életét jelentős mértékben befolyásolják. A fiatalok is egyre gyakrabban szembesülnek olyan, a hétköznapjaikat is érintő pénzügyi témákkal, amelyek értelmezése és megértése kihívást jelent számukra. A -Pénziránytű- megbízható és tényszerű információkkal segíti az olvasókat abban, hogy el tudjanak igazodni a pénzügyek sokszor bonyolultnak tűnő világában, és tudatosan döntsenek ezekben a kérdésekben.

Budapest, 2009. május 28.

Gazdasági Versenyhivatal
Magyar Nemzeti Bank
Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete

További információ a sajtó számára:
Mihálovits András
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: Mihalovits.Andras@gvh.hu
http://www.gvh.hu