Nyomtatható verzió PDF formátumban

Nemzetközi szeminárium versenyjoggal foglalkozó európai bírók számára

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) által közösen megalapított OECD - Magyar Budapesti Versenyügyi Regionális Oktatási Központ 2009. november 20-21-én nemzetközi szemináriumot rendez versenyjoggal foglalkozó európai bírók számára.

A kétnapos program kimondottan bírák számára nyújt lehetőséget a közösségi versenyjog és a közgazdaságtan munkájukat érintő változásainak megismerésére, valamint az ezzel kapcsolatos tapasztalataik megvitatására. A szeminárium legfontosabb célja, hogy áttekintse az erőfölénnyel rendelkező vállalatok nem ár jellegű piaci lépéseit, ily módon az egy évvel korábbi hasonló szeminárium folytatásának tekinthető. A piacralépés korlátai kiemelt figyelmet kapnak a rendezvény során. A bírák nem csak előadásokat hallgathatnak, hanem lehetőségük lesz aktív beszélgetésekre, eszmecserékre, valamint részt vehetnek egy-egy ügy gyakorlati feldolgozásában is. Mindemellett a résztvevőknek lehetőségük nyílik közvetlen tapasztalatcserére is, amely megalapozza a jövőbeni szorosabb együttműködésüket.

Az előadók versenyjoggal foglalkozó gyakorlati és elméleti szakemberek, akik különböző országok különböző intézményeiből érkeztek. Az előadók sorában szerepel a magyar versenyhivatal egyik munkatársa is.

Budapest, 2009. november 20.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ a sajtó számára:
Mihálovits András
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: Mihalovits.Andras@gvh.hu
http://www.gvh.hu