Nyomtatható verzió PDF formátumban

Új Versenytanács-tagot nevezett ki a köztársasági elnök

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke 2013. július 1-jei hatállyal kinevezte dr. Ruszthiné dr. Juhász Dorinát a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsának tagjává. A Versenytanács-tagok kinevezése hat évre szól.

A Versenytanács sajátos helyzetű testület így független a hivatalon belül, ám döntése a szokásos bírói felülvizsgálat alá van vetve. A GVH versenyfelügyeleti eljárásait érdemben lezáró döntéseket a hivatalon belül elkülönült döntéshozó fórumként működő Versenytanács hozza meg. A Versenytanács bírálja el továbbá a vizsgálók által a versenyfelügyeleti eljárás során hozott végzései ellen benyújtott jogorvoslati kérelmeket is.

A Versenytanács munkáját a Versenytanács elnöke - aki egyben a GVH egyik elnökhelyettese is - szervezi és irányítja, az egyes ügyeket az elnök által kijelölt három, vagy öttagú versenytanács bírálja el.

A Versenytanács tagjai - versenyfelügyeleti feladataik mellett - közreműködnek a GVH versenypártolási és versenykultúra fejlesztése érdekében végzett tevékenységében is.

Ruszthiné Juhász Dorina 2004-ben végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán. Az egyetem elvégzését követően 2004 júniusában vizsgálóként kezdte pályafutását a Gazdasági Versenyhivatalban az Ipari és Élelmiszergazdasági Irodán. Az elmúlt 9 évben több munkakörben dolgozott a Hivatalban, mely idő alatt 2006-ban EU szakjogász diplomát szerzett. 2008 óta versenyjogi tantárgyak oktatója posztgraduális egyetemi képzések keretében, kutatási témája a kartellek szankciói. A Versenyjogi Kutatóközpont tagjaként is tevékenykedik, emellett számos versenyjogi publikáció szerzője. Versenytanács-tagi kinevezését megelőzően 2008-tól a Bírósági Képviseleti Iroda jogtanácsosaként dolgozott. Angolul és németül beszél.

Budapest, 2013. június 14.

Gazdasági Versenyhivatal

További információ a sajtó számára:
GONDOLOVICS Katalin
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu