A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy az OTP-csoportba tartozó MONICOMP Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. (Monicomp) közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen a JET-SOL Számítástechnikai Szolgáltató Kereskedelmi és Beruházási Kft. (Jet-Sol) felett.

A Jet-Sol informatikai szolgáltatások nyújtásával foglalkozó vállalkozás tevékenysége alapvetően a központi banki rendszerek testreszabása, fejlesztése és az üzemeltetés támogatása. A Monicomp banktechnikai és IT eszközök telepítésével és üzemeltetésével foglalkozik, valamint nyomdai és logisztikai szolgáltatásokat nyújt. A két vállalkozás egy területen végez azonos szolgáltatást: az IT-szolgáltatáson belüli hardver- és szoftvertámogatás, és -bevezetés területén, azonban a cégek alacsony piaci részesedésére tekintettel a GVH káros versenyhatásokat nem azonosított a tranzakcióval kapcsolatosan.

Mindezek figyelembevételével a GVH engedélyezte a tranzakciót.

A Monicomp az összefonódás engedélyezésével egyidejűleg kérelmezte a GVH-nál, hogy megszerzendő irányítási jogait a GVH döntésének meghozatala előtt is gyakorolhassa az üzletrész-átruházási szerződésben meghatározottak szerint. A GVH e végrehajtási tilalom alóli mentesülési kérelemről azonban nem hozott külön döntést, hiszen az összefonódás engedélyezéséről 15 napon belül döntött, így e kérelem elbírálására nem volt szükség.

A GVH egyúttal a döntésében olyan általános szempontokat fejtett ki a végrehajtási tilalom megítélésével kapcsolatos jogalkalmazás elősegítése céljából, amelyeket a jövőben vizsgálni kíván az ilyen mentesülés iránti kérelmek értékelésekor.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj/94/2015.

Budapest, 2015. november 3.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
dr. Basa Andrea
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, Alkotmány u. 5.
tel.: (+36-1) 472-8902
fax: (+36-1) 472-8898
mobil: +36-30 618-6618
e-mail: basa.andrea@gvh.hu, sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

Nyomtatható verzió PDF formátumban