Nyomtatható verzió PDF formátumban

A GVH előtt "a világ legnagyobb drogérialánca"

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2007. április 3-án versenyfelügyeleti eljárást indított az Anton Schlecker GmbH Magyarországi Fióktelep ellen.

A versenyhatóság észlelte, hogy az eljárás alá vont vállalkozás az üzleteiben kifüggesztett panoráma plakátokon, a kéthetente kiadott szórólapjain valamint a www.schlecker.com internetes honlapján a fotókidolgozás szolgáltatását az alábbi állításokkal népszerűsíti: "Digitális fotókidolgozás verhetetlen árakon!" "A legalacsonyabb ár Magyarországon, garantáltan kiváló minőség!"

A GVH azt is észlelte, hogy a Schlecker drogéria nem csak a fotókidolgozás szolgáltatását, hanem az egész drogéria hálózatot olyan piacelsőségi állításokkal népszerűsíti, amit az éles piaci versenyben feltételezhetően nem tud igazolni. Erre vonatkozóan a honlapon, a szórólapokon és az üzletek kirakataiban az alábbiak olvashatóak: "A világ legnagyobb drogérialánca." "Európában Nr.1. a drogéria piacon." A felsoroltak alapján valószínűsíthető, hogy a Schlecker megtévesztette a fogyasztókat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a feltételezett jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. A törvény szerint az eljárás lefolytatására biztosított időtartam 90 nap, amely legfeljebb 60 nappal meghosszabbítható.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-54/2007.

Budapest, 2007. június 18.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
Mihálovits András
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: Mihalovits.Andras@gvh.hu
http://www.gvh.hu