Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyfelügyeleti eljárás indult a Bauhaus ellen

A Gazdasági Versenyhivatal Vj-122/2008. ügyszámon eljárást indított a Bauhaus Szakáruházak Bt. fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított 2008. szeptember 22-én a Bauhaus Szakáruházak Bt. ellen a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény (a továbbiakban Tpvt.) 8-10. §-aiban foglalt fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A Gazdasági Versenyhivatal (a továbbiakban: GVH) észlelte, hogy a Bauhaus Szakáruház Bt. a Bauhaus áruházakban értékesített termékeit a 2008.május 2-től június 4-ig érvényes Bauhaus szórólapokban, valamint a www.bauhaus.hu honlapon az alábbi piacelsőségi kijelentésekkel hirdette, pl. "legjobb ár garancia", "legjobb minőség minden projekthez!" ,"a legnagyobb választék minden projekthez!", "a legjobb árak minden projekthez!" "a legkedvezőbb árakat biztosítjuk".

A barkácsáruházak piacán jelenlevő éles piaci versenyre tekintettel azonban nem valószínűsíthető, hogy a Bauhaus Szakáruház Bt által alkalmazott piacelsőségi jelzők tényekkel alátámaszthatóak.

A versenytörvény alapján az eljárás befejezésének határideje 90 nap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - egy alkalommal legfeljebb 60 nappal meghosszabbítható.

Budapest, 2008. szeptember 30.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
Mihálovits András
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: Mihalovits.Andras@gvh.hu
http://www.gvh.hu