Versenyhivatali vizsgálat indult a BAKKER HOLLAND HUNGARY Virágküldő Kft. ellen

A Gazdasági Versenyhivatal Vj-117/2008. ügyszámon eljárást indított a BAKKER HOLLAND HUNGARY Virágküldő Kft. ellen fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A Gazdasági Versenyhivatal versenyfelügyeleti eljárást indított 2008. szeptember 9-én a DEICHMANN Cipőkereskedelmi Kft. ellen a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény 8-10. §-aiban foglalt fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A Gazdasági Versenyhivatal versenyfelügyeleti eljárást indított 2008. szeptember 10-én a BAKKER HOLLAND HUNGARY Virágküldő Kft. ellen a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény 8-10. §-aiban foglalt fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A Gazdasági Versenyhivatal észlelte, hogy az eljárás alá vont csomagküldő vállalkozás promóciós kiadványában a megrendelőinek ígért ajándékok, illetve vásárlási kedvezmények, valamint egyéb kedvező szerződéses feltételek (pl. 5 éves garancia) elérésének kondícióiról nem adott megfelelő tájékoztatást.

Mivel a kifogásolt tájékoztatás, illetve promóciós tevékenység kezdete pontosan nem határolható be, a versenyfelügyeleti eljárás kiterjed az eljárás alá vont 2008. évi, 2008. szeptember 1-je előtti teljes kommunikációs gyakorlatára.

A versenytörvény alapján az eljárás befejezésének határideje 90 nap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - egy alkalommal legfeljebb 60 nappal meghosszabbítható.

Budapest, 2008. szeptember 30.

További információ:
Mihálovits András