Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult az Axel Springer és a Ringier kérelme alapján

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-42/2010. ügyszámon eljárást indított az Axel Springer AG és a Ringier AG vállalkozások kérelme alapján.

A GVH-hoz 2010. április 22-én eljuttatott kérelem értelmében az Axel Springer AG és a Ringier AG magyarországi érdekeltségeiket közös vállalkozásba kívánják szervezni, ehhez kérték a GVH engedélyét. Az elintézési határidő az ügyfél hiánypótlását követően, 2010. július 9-én indult meg.

A versenytörvény alapján azokban az esetekben, amikor a kérelem megítélése egyszerű az eljárás befejezésének határideje a kérelem beérkezésétől, illetve a hiányok pótlásától számított 35 munkanap, amely egy alkalommal legfeljebb 15 munkanappal meghosszabbítható. A kérelem megítélése egyszerűnek minősül, ha nem jön létre a versenytörvény szerinti összefonódás, az összefonódás nem éri el a versenytörvény szerinti küszöbszámokat, vagy az összefonódás nyilvánvalóan nem tagadható meg, mivel nem hoz létre, vagy nem erősít meg olyan gazdasági erőfölényt, amely akadályozná a hatékony versenyt az érintett piacokon. Az összefonódások engedélyezésének határideje minden más esetben négy hónap, ami 45 munkanappal meghosszabbítható.

Budapest, 2010. július 22.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
Zenisek Andrea
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu