Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult a Lidl Magyarország Bt-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-12/2011. ügyszámon eljárást indított a Lidl Magyarország Bt-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2011. február 10-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Lidl Magyarország Bt-vel (Lidl) szemben, mert a 2010. november 25. és december 1., valamint a 2010. december 2. és december 8. között érvényes akciós újságjában a -6 éve a legjobb árak!- szlogen feltüntetésével az átlagfogyasztó számára azt sugallja, hogy 6 éve a Lidl Magyarország Bt. árszínvonala a legalacsonyabb a magyarországi élelmiszer-kiskereskedelemben, mely állítás valamennyi termék vonatkozásában valószínűsíthetően valótlan tartalmú.

Fenti magatartásával a Lidl a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 6. § (1) bekezdésében foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2011. március 3.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
GONDOLOVICS Katalin
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: (+36-1) 472-8902
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu