Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult a Baumax Magyarország Zrt-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-32/2011. ügyszámon eljárást indított a Baumax Magyarország Zrt-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2011. április 4-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Baumax Magyarország Zrt-vel (Baumax) szemben, mert a 2010. október 14-től október 31-ig terjedő időszakban megjelenő országos reklámkiadványában a 2009. augusztus óta forgalmazott 8 mm-es Alaszka tölgy laminált padló kopásállósági értékét 32-nek tüntette fel, míg az - a terméken feltüntetett adatok szerint - valójában 31. Így a fogyasztók valószínűsíthetően tévesen juthattak arra a következtetésre, hogy 32-es kopásállóságú terméket vásárolnak.

Fenti magatartásával a Baumax a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 6. § (1) bekezdésének bk) pontjában foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2011. április 26.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
GONDOLOVICS Katalin
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: (+36-1) 472-8902
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu