Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult a Tádé Bioház Szolgáltató és Kereskedelmi Kft-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-36/2011. ügyszámon eljárást indított a Tádé Bioház Szolgáltató és Kereskedelmi Kft-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2011. április 27-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Tádé Bioház Szolgáltató és Kereskedelmi Kft-vel szemben, mert az általa forgalmazott TÁDÉ füstölő gyertyát kereskedelmi kommunikációjában úgy hirdeti, hogy annak használatával a fogyasztók öngyógyításra képesek, és számos betegséget otthoni kezeléssel is sikerrel gyógyítanak, továbbá egészségre pozitívan hat és használata által kedvező eredményeket érhetnek el.

Fenti magatartásával a Tádé Bioház Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 6. § (1) bekezdésének b) pontjában foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat. Továbbá az Fttv. mellékletének 17. pontjában foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (4) bekezdését.

A versenyfelügyeleti eljárás kiterjed az eljárás alá vont által forgalmazott Tádé méhviaszgyertya forgalmazásának elősegítése érdekébe közzétett, 2008. szeptember 1-jétől megjelenő kereskedelmi kommunikációk vizsgálatára.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2011. május 12.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
GONDOLOVICS Katalin
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: (+36-1) 472-8902
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu