Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult az Auchan Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-11/2011. ügyszámon eljárást indított az Auchan Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2011. február 8-án versenyfelügyeleti eljárást indított az Auchan Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel (Auchan) szemben, mert nevezett vállalkozás a 2010. december 10. és 23. között érvényes akciós újságjában, illetve 2010. december 9. és 11. között egyes televíziós csatornákon 36.990,- Ft-os áron meghirdetett "X-Box Arcade játékkonzol +2 ajándék szoftver, 512 MB belső memória" termék akciójára valószínűsíthetően nem megfelelő mennyiségű készlettel készült fel a fogyasztói igények kielégítésére.

Fenti magatartásával az Auchan a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 3. § (4) bekezdése szerinti melléklete 5. pontjában foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2011. március 2.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
GONDOLOVICS Katalin
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: (+36-1) 472-8902
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu