Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt-vel, valamint a NAPI GAZDASÁG KIADÓ Kft-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-60/2011. ügyszámon eljárást indított a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt-vel, valamint a NAPI GAZDASÁG KIADÓ Kft-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2011. július 25-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt-vel (Vodafone), valamint a NAPI GAZDASÁG KIADÓ Kft-vel (Napi Gazdaság Kiadó) szemben, mert a Napi Gazdaság Kiadó által kiadott Napi Gazdaság Üzleti és Pénzügyi Hírlap (Napi Gazdaság) 2011. március 11-12-ei számának 22-23. oldalán, a Mobiltávközlés Mellékletében a Vodafone-ról olyan cikkeket közölt, melyekből nem derült ki, hogy azok a Vodafone által megrendelt, és a Vodafone támogatásával készített PR-, szakmai és hirdetési tartalmak. A versenyfelügyeleti eljárás kiterjed az eljárás alá vont vállalkozások által a 2010. évben és a 2011. év I. félévében alkalmazott, a Napi Gazdaság Mobiltávközlés-, valamint Informatika Mellékletében megjelent cikkek közzétételére.

Fenti magatartással a NAPI GAZDASÁG KIADÓ és a Vodafone valószínűsíthetően megsértették a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) melléklete 11. pontjában foglalt tényállás feltételezett megvalósításával az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2011. augusztus 22.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
GONDOLOVICS Katalin
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: (+36-1) 472-8902
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu