Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult a ROYALSEKT Zrt-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-33/2013. ügyszámon eljárást indított a ROYALSEKT Pezsgő-, Bor-, Üdítőital-gyártó Szövetkezeti Pincészet Zrt-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt .

A GVH 2013. április 12-én versenyfelügyeleti eljárást indított a ROYALSEKT Pezsgő-, Bor-, Üdítőital-gyártó Szövetkezeti Pincészet Zrt-vel szemben (ROYALSEKT), mert az általa forgalmazott Szovjetszkoje Igrisztoje elnevezésű pezsgőcsalád népszerűsítése során alkalmazott kommunikációs eszközökön azt sugallta a fogyasztóknak, hogy a Szovjetszkoje Igrisztoje pezsgők orosz, illetve orosz jellegű termékek, és azok előállítása tekintetében orosz pezsgőgyártási technológiára hivatkozik.

A fenti magatartásával a ROYALSEKT Zrt. valószínűsíthetően a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 6. § (1) bekezdésének b) pontja bc) és bd) alpontjaiban foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2013. április 19.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
GONDOLOVICS Katalin
sajtószóvivő
Cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
Levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
Tel.: (+36-1) 472-8902
Email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
Tel.: (+36-1) 472-8851
Email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu