Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult az Auchan Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-95/2013. ügyszámon eljárást indított az Auchan Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2013. november 27-én versenyfelügyeleti eljárást indított az Auchan Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel (Auchan) szemben, mert a 2012. május 4-től 31-ig tartó "Gazdálkodj Okauchan" nyereményjáték honlapján ( www.gazdalkodjokauchan.hu ) a nyeremények kiválasztására szolgáló piactér internetes felület bizonyos időszakokban üres volt, az elért pontokért nem lehetett vásárolni, ezen felül az internetes felület a játék időtartamának nagy részében elérhetetlen volt, továbbá a fogyasztók által megnyerhető ajándékok már az első napokban elfogytak, és időközben még a játékszabályzatot is módosították. Ennek megfelelően az Auchan nyereményjátéka és annak internetes felülete feltételezhetően nem volt alkalmas a játék lebonyolítására, holott a játék időtartama alatt az Auchan egyes kommunikációiban folyamatosan a játékban való részvételre, a pontok gyűjtésére és további vásárlásokra buzdította a fogyasztókat.

Fenti magatartásával az Auchan a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 6. § (1) bekezdése b) pontjában foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2013. december 12.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
GONDOLOVICS Katalin
sajtószóvivő
Cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
Levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
Tel.: (+36-1) 472-8902
Email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
Tel.: (+36-1) 472-8851
Email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu