Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult a Szallas.hu Kft-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-112/2013. ügyszámon eljárást indított a Szallas.hu Kft-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2013. december 20-án versenyfelügyeleti eljárást indított a Szallas.hu Kft-vel szemben, mert az általa kínált szállásajánlatok mellett egyes esetekben feltüntette a szolgáltatás alapárát, mellyel kapcsolatban felmerült, hogy az alapárként valójában nem került alkalmazásra, így kérdéses, hogy a foglalás során feltüntetett elérhető kedvezmény mértéke és a kedvezményes árak valósnak tekinthetőek-e.

Fenti magatartásával a Szallas.hu Kft. a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 6. § (1) bekezdés c) pontjában foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2014. január 6.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
GONDOLOVICS Katalin
sajtószóvivő
Cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
Levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
Tel.: (+36-1) 472-8902
Email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
Tel.: (+36-1) 472-8851
Email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu