Nyomtatható verzió PDF formátumban

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-98/2013. ügyszámon eljárást indított a Telemarketing International Kft-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2013. november 29-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Telemarketing International Kft-vel szemben, mert a Fir Slim alakformáló alsónemű népszerűsítése során olyan állításokat tett közzé, amelyek valószínűleg nem támasztják alá kellőképpen, hogy a termék használatával olyan hatás érhető el, mint amilyet a kereskedelmi kommunikációjában állít.

A Telemarketing International Kft. fenti magatartásával valószínűsíthetően megsértette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat az Fttv. 6. §-a (1) bekezdésének b) pontjában – különös tekintettel annak bg) alpontjában ‑ foglalt tényállás megvalósításával.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2014. február 6.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
Gondolovics Katalin
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: (+36-1) 472-8902
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
tel: (+36-1) 472-8851
email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu