A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-33/2014. ügyszámon eljárást indított a Dr. Schmidt & Dr. Körösztös Marketing Kommunikáció Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2014. április 24-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Dr. Schmidt & Dr. Körösztös Marketing Kommunikáció Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel szemben, mert kereskedelmi kommunikációiban önmaga megnevezésére az „Érem Művészeti Intézet” kifejezést használja a cégformára történő utalás nélkül, s ezzel azt a látszatot keltheti a fogyasztókban, hogy állami háttérrel, illetve állami elismeréssel rendelkezik.

Fenti magatartásával a Dr. Schmidt & Dr. Körösztös Marketing Kommunikáció Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 6. § (1) bekezdésének g) pontjában foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2014. május 13.

Gazdasági Versenyhivatal

 

Információ a sajtó részére:
Gondolovics Katalin
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: (+36-1) 472-8902
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:

GVH Ügyfélszolgálata
tel: (+36-1) 472-8851
email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu

Nyomtatható verzió PDF formátumban