A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt indított eljárást az Autocentrum AAA AUTO – Gépjármű Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel szemben.

A GVH 2015. február 20-án versenyfelügyeleti eljárást indított az Autocentrum AAA AUTO – Gépjármű Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel szemben, mert azt észlelte, hogy a cég kereskedelmi kommunikációiban valószínűsíthetően valótlanul állítja, hogy

  • a legnagyobb használtautó kereskedő Közép-Kelet Európában;
  • Magyarország legnagyobb használtautó kereskedése;
  • az érdeklődő egy helyen a legtöbb autó közül választhat;

  • 450, illetve 500 autót magában foglaló árukészlettel rendelkezik;

  • indokolás nélkül, illetve kérdések nélkül 7 napos cserejogot biztosít a használtautókra.

Fenti magatartásával az Autocentrum AAA AUTO – Gépjármű Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 6. § (1) bekezdés b), g) és i) pontjaiban, illetve 7. § (1) bekezdésében foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-16/2015.

Budapest, 2015. március 17.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
Dr. Basa Andrea
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1369  Budapest 62. Pf. 211.
tel: (+36-1) 472-8902
email: basa.andrea@gvh.hu; sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
tel: (+36-1) 472-8851
email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu

 Nyomtatható verzió PDF formátumban