Nyomtatható verzió PDF formátumban

A GVH engedélyezte a Magyar Posta- Magyar Villamos Művek- MFB Invest közös irányítású cégének létrehozását

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte a Magyar Posta Zrt. - Magyar Villamos Művek Zrt. - MFB Invest Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. közös vállalatának megalapítását (MPVI Mobil Zrt.), melyre az NMHH frekvenciapályázatán elnyert frekvenciahasználati jogosultságot átruházzák.

A vállalkozások 2011. december 6-án Konzorciumi Szerződést kötöttek, melynek alapján a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2011. augusztus 4-én kiírt 900 MHz-es frekvenciasávon nyújtható elektronikus hírközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó árverésén történő nyertességük esetére közösen kizárólagos tulajdonukban álló gazdasági társaságot alapítanak, amelyre az elnyert frekvenciahasználati jogosultságukat átruházzák. A vállalkozások az előzetes egyeztetéseket követően 2012. február 24-én benyújtott kérelmükben a közös vállalkozás alapításához - mint vállalkozások összefonódásához - a Gazdasági Versenyhivatal engedélyét kérték.

A Hivatal a vizsgálat során megállapította, hogy a felek tevékenységei között nincs érdemi átfedés, a tranzakció következtében káros versenyhatásokkal nem kell számolni. Erre tekintettel a GVH engedélyezte a közös irányítású vállalkozás megalapítását.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-17/2012.

Budapest, 2012. március 22.

Gazdasági Versenyhivatal

További információ a sajtó számára:
GONDOLOVICS Katalin
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu