A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte azt a két egymással szoros kapcsolatban álló összefonódást, melyekben az Axel Springer SE és a Ringier AG egyes magyarországi lapjaikat értékesítették a Vienna Capital Partners-csoport (VCP) részére, többi magyarországi lapjaikat pedig az általuk közösen irányított Ringier Axel Springer Media AG irányítása alá helyezték.

Az összefonódások révén a VCP-hez kerül a jelenlegi Ringier AG lapok közül a Népszabadság, a Nemzeti Sport, és egyes magazinok. Szintén a VCP lesz a kiadója a jelenlegi Axel Springer lapok közül 8 megyei napilapnak, a Vasárnap Reggelnek, a Világgazdaságnak és több magazinnak.

A közös irányítású Ringier Axel Springer Media AG-hez kerül a jelenlegi Ringier AG lapok közül a Blikk lapcsalád (Blikk, Vasárnapi Blikk, Blikk magazinok), a jelenlegi Axel Springer SE lapok közül pedig a TV műsorok és több magazin.

A VCP keretében azonos irányítás alá kerülő lapok és a Ringier AG és az Axel Springer SE közös irányítása alá kerülő lapok esetében sem voltak azonosíthatók verseny problémák, továbbá a megkeresett piaci szereplők sem fogalmaztak meg érdemi aggályt az összefonódásokkal kapcsolatban, ezért a GVH az összefonódások engedélyezése mellett döntött.

Az ügyek hivatali nyilvántartási száma: Vj-6/2014., Vj-7/2014.

Budapest, 2014. július 25.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
Gondolovics Katalin
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: (+36-1) 472-8902
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

Nyomtatható verzió PDF formátumban