A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a ThyssenKrupp Ferroglobus Kereskedelmi Zrt. közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen az

Ib Andresen Industri Magyarország Acélmegmunkáló Központ Kft. felett.

Az Ib Andresen Industri Magyarország Acélmegmunkáló Központ Kft. az IAI Holding AS vállalkozás-csoportjába tartozó piaci szereplő, amely acéltekercs-hasítási és precíziós acéltekercs-darabolási tevékenységet végez. A ThyssenKrupp Ferroglobus Kereskedelmi Zrt. acél, acélötvözetek, szerszámacél, könnyűfémek, nem vas fémek és műanyagok forgalmazását végzi.

A GVH megállapította, hogy a céltársaságnak és a ThyssenKrupp-csoportnak az összefonódással érintett piacokon külön-külön és együttesen fennálló részesedései sem érik el azt a mértéket, amelyek káros versenyhatások jelentkezését valószínűsítenék, így a GVH az összefonódást engedélyezte.

A GVH határozatában a joggyakorlat elősegítése érdekében – a korábbi, Vj/144/2015. számú ügyben hozott döntéséből kiindulva – iránymutatást adott a tekintetben, hogy a céltársaság döntéseivel kapcsolatos vevői hozzájárulások kikötése kapcsolódó versenykorlátozásként értékelhetők-e.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj/143/2015.

Budapest, 2016. február 26.

dr. Basa Andrea
cím: 1054 Budapest, Alkotmány u. 5.
tel.: (+36-1) 472-8902
fax: (+36-1) 472-8898