Nyomtatható verzió PDF formátumban

A GVH előtt a Sanoma

A Gazdasági Versenyhivatal a Sanoma Budapest Kiadói Zrt. ellen 2007. április 11-én a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása tilalmának feltételezett megsértése miatt versenyfelügyeleti eljárást indított.

A Gazdasági Versenyhivatal (a továbbiakban: GVH) észlelte, hogy a Sanoma Budapest Kiadói Zrt. az Atrium című kéthavonta megjelenő építészeti magazinja vonatkozásában a MédiaÁSZ elnevezésű - az ország összes médiumának részletes adatait és hirdetési tarifáit tartalmazó - médiaadattárban, illetve médiaajánlataiban a valóságnál magasabb példányszámot jelentetett meg. Az eljárás kiterjed a Sanoma Budapest Kiadói Zrt. Atrium elnevezésű magazinja tekintetében közzétett példányszámadatokat bemutató, a hirdetők felé történő üzleti kommunikációs tevékenységére.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a feltételezett jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. A törvény szerint az eljárás lefolytatására biztosított időtartam 90 nap, amely legfeljebb 60 nappal meghosszabbítható.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-66/2007.

Budapest, 2007. június 18.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
Mihálovits András
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: Mihalovits.Andras@gvh.hu
http://www.gvh.hu