Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult az OTP Bank Nyrt-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-44/2013. ügyszámon eljárást indított az OTP Bank Nyrt-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2013. május 23-án versenyfelügyeleti eljárást indított az OTP Bank Nyrt-vel (OTP) szemben, mert a hitelkártyákkal kapcsolatos marketingkommunikációja során a honlapján, vásárlási tájékoztatókban, illetve egyéb kereskedelmi gyakorlatában feltételezhetően megtévesztő tájékoztatást nyújtott a hitelkártya használatával kapcsolatban a kamatmentes visszafizetésről, mivel a türelmi időszakon túli visszafizetés esetén a következő elszámolási időszakban történő vásárlások után kamatot kell fizetniük a fogyasztóknak.

Fenti magatartásával az OTP valószínűleg megsértette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 6. § (1) bekezdésének b) pontjában foglalt tényállás megvalósításával az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2013. június 11.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
GONDOLOVICS Katalin
sajtószóvivő
Cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
Levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
Tel.: (+36-1) 472-8902
Email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
Tel.: (+36-1) 472-8851
Email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu