Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult a Culevit Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-83/2013. ügyszámon eljárást indított a Culevit Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft-vel szemben az élelmiszerek reklámozására vonatkozó rendelkezések feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2013. november 4-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Culevit Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft-vel szemben, mert a Culevit elnevezésű speciális gyógyászati célra szánt tápszereket rákbetegség gyógyítására, illetve kezelésére vonatkozó tulajdonságokra utaló állításokkal népszerűsítette.

Fenti magatartásával a Culevit Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. valószínűsíthetően megsértette az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény (Éltv.) 10. § (3) bekezdésében foglaltakat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2013. december 12.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
GONDOLOVICS Katalin
sajtószóvivő
Cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
Levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
Tel.: (+36-1) 472-8902
Email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
Tel.: (+36-1) 472-8851
Email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu