A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt indított eljárást a Standard Products and Solutions Kft.-vel szemben.

A GVH 2015. október 27-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Standard Products and Solutions Kft.-vel szemben, mert azt észlelte, hogy a vállalkozás tevékenysége során 2013. április 1-jétől valószínűsíthetően megalapozatlan módon adott szóbeli tájékoztatást üzlethelyiségeiben (Kecskemét, Szolnok, Pécs, Debrecen, Székesfehérvár, Győr, Eger) a fogyasztóknak az általa forgalmazott termékek (pl. Polarizált fényterápiás nagylámpa, Levegőtisztító készülék, Mágneses ágybetét) vonatkozásában, valamint a szóbeli tájékoztatások alkalmával valószínűsíthetően megalapozatlanul állítja, hogy az adott termék különleges árkedvezménnyel érhető el.

A GVH észlelte továbbá, hogy a társaság a szóbeli tájékoztatása során valószínűsíthetően elhallgatja a fogyasztók elől, hogy a szerződést a Standard Products and Solutions Kft. telephelyén kötik meg és emiatt a fogyasztó nem élhet az elállási jogával.

Fenti magatartásával a Standard Products and Solutions Kft. a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 6. § (1) bekezdés c) pontjában és az Fttv. 7. § (1) bekezdésében foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: VJ/105/2015.

Budapest, 2015. november 19.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
Dr. Basa Andrea
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1369  Budapest 62. Pf. 211.
tel: (+36-1) 472-8902
email: basa.andrea@gvh.hu; sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
tel: (+36-1) 472-8851
email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu

Nyomtatható verzió PDF formátumban