A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt indított eljárást azAramis PharmaKft.-vel szemben.

A GVH 2015. október 9-én versenyfelügyeleti eljárást indított az Aramis Pharma Kft.-vel szemben, mert azt észlelte, hogy a Fluimucil 200 mg granulátum, a Fluimucil 600 mg pezsgőtabletta, a Fluimucil szirup népszerűsítése során több, országos médiaszolgáltatást végző médiaszolgáltató csatornáin (így többek között a STORY4, a STORY5, a FEM3, a Super TV2 csatornákon) közzétett reklámban, illetve más kommunikációs eszközön (így árkommunikációs plakáton, A/3 méretű plakáton és wobbleren) megjelentett hirdetéseiben 2015. január 1-jétől kezdődően a Fluimucil termékcsaláddal kapcsolatban a „védi a tüdőt” állítást alkalmazta, ami valószínűsíthetően nincs összhangban a termékek alkalmazási előírásában foglaltakkal.

Fenti magatartásával az Aramis Pharma Kft. a valószínűsíthetően megsértette a biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászatisegédeszköz-ellátás, valamint a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól szóló 2006. évi XCVIII. törvény (Gyftv.) 17. § (1) bekezdésének d) pontjában foglaltakat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: VJ/97/2015.

Budapest, 2015. október 20.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
Dr. Basa Andrea
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1369  Budapest 62. Pf. 211.
tel: (+36-1) 472-8902
email: basa.andrea@gvh.hu; sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
tel: (+36-1) 472-8851
email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu

Nyomtatható verzió PDF formátumban