Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyfelügyeleti eljárás indult a NATURA-PRO Kft. és a YESS EUROPE Kft.-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal Vj-154/2008. ügyszámon eljárást indított a NATURA-PRO Kft. és a YESS EUROPE Kft. ellen a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított 2008. november 21-én a NATURA-PRO Kft. és a YESS EUROPE Kft. ellen a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény (a továbbiakban Tpvt.)

8-10. §-aiban foglalt fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH észlelte, hogy a NATURA-PRO Kft. által gyártott, és a YESS EUROPE Kft. által Magyarországon kizárólagosan forgalmazott Dr. Hummel Mikrorostos Biogél termékhez kapcsolódó marketingkommunikációs kampányban használt reklámeszközökön az eljárás alá vont vállalkozások olyan állításokat (pl.: " fogyasztásánál a vastagbélben a szabadgyökök semlegesítődnek, kisebb az esélye a ráknak és az öregedésnek ") alkalmaznak a versenyfelügyeleti eljárással érintett termék emberi egészségre gyakorolt hatásával kapcsolatban, melyeket valószínűsíthetően nem tudnak alátámasztani.

A versenytörvény alapján az eljárás befejezésének határideje 90 nap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - egy alkalommal legfeljebb 60 nappal meghosszabbítható.

Budapest, 2009. január 15.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
Mihálovits András
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: Mihalovits.Andras@gvh.hu
http://www.gvh.hu