Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-154/2008/27.

1. A Gazdasági Versenyhivatal a NATURA-PRO Kereskedelmi, Szolgáltató és Fejlesztő Kft. (Pécs) és a YESS EUROPE Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Budapest) ellen fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása miatt indított eljárásban nyilvános tárgyaláson meghozta az alábbi

határozatot

A Versenytanács megállapítja, hogy a YESS EUROPE Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a 2006. január 7. és a 2008. augusztus 31. közötti időszakban alkalmazott szórólappal, termékkatalógusokkal és a www.yessaruhaz.hu internetes honlapon közzétett tájékoztatásokkal a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított a Dr. Hummel Mikrorostos Biogél elnevezésű termékkel kapcsolatban.

A Versenytanács kötelezi a YESS EUROPE Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t, hogy a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül az általa üzemeltetett internetes honlapokon, azok nyitó oldaláról elérhetően, jól láthatóan, észrevételek hozzátétele nélkül, legalább három hónapos időtartamig teljes terjedelemben tegye közzé a Versenytanács jelen határozatát.

A Versenytanács kötelezi a YESS EUROPE Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t 3.000.000 Ft (Hárommillió forint) bírság megfizetésére, amelyet a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557 számú bírságbevételi számla javára köteles megfizetni.

A határozat felülvizsgálatát a kézhezvételtől számított 30 napon belül a Fővárosi Bíróságnak címzett, de a Versenytanácsnál benyújtható vagy ajánlott küldeményként postára adott keresettel lehet kérni.

Indokolás

A végzés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.