A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt indított eljárást a SUNFLEUR Kozmetikai Kft.-vel szemben.

A GVH 2015. június 30-án versenyfelügyeleti eljárást indított a SUNFLEUR Kozmetikai Kft.-vel szemben, mert azt észlelte, hogy a vállalkozás 2015. január 1-jétől, a Medifleur elnevezésű kozmetikai termékcsalád kereskedelmi kommunikációja során – többek között televíziós reklámokban és honlapján – feltételezhetően megalapozatlanul tett közzé állításokat a termékek gyógyhatására vonatkozóan, amikor azt állította, hogy a termékcsalád cukorbetegeknek ajánlott és jellemzően a cukorbetegség tüneteinek – mint amilyen többek között a száraz, sebes, fekélyes, felfekvéses bőr – megelőzésére alkalmas.

Fenti magatartásával a SUNFLEUR Kozmetikai Kft.  a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) mellékletének 17. pontjában foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-66/2015.

Budapest, 2015. július 9.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
Dr. Basa Andrea
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1369  Budapest 62. Pf. 211.
tel: (+36-1) 472-8902
email: basa.andrea@gvh.hu; sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
tel: (+36-1) 472-8851
email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu

Nyomtatható verzió PDF formátumban