Vj-46/1999/28

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Martonyi és Kajtár Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda, 1062 Budapest, Andrássy út 102. (ügyintéző: helyettesként dr. Hegymegi-Barakonyi Zoltán ügyvéd) által képviselt Marshall Cavendish Magyarország Fióktelep (1035 Budapest, Miklós tér 2.) eljárás alá vont vállalkozás ellen gazdasági erőfölénnyel történő visszaélés tárgyában indított eljárásban 3/4 tárgyaláson kívül 3/4 meghozta a következő

határozatot

A Versenytanács az eljárást megszünteti.

E határozat felülvizsgálatát a kézhezvételt követő 30 napon belül a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtandó, de a Fővárosi Bírósághoz címzett keresetben kérheti az eljárás alá vont vállalkozás.

Indoklás

A Gazdasági Versenyhivatal a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény (továbbiakban: Tpvt.) 21. §-ának megsértésére alapítottan indított eljárást az eljárás alá vont ellen. A tényállás tisztázása során a vizsgáló más jogalapot (is) talált, a magatartást gazdasági versenyt korlátozó megállapodás tilalmába ütközőnek minősítette, melyre azonban Vj-67/1999. szám alatt új eljárást indított, bevonva más vállalkozást is.
Erre figyelemmel indítványozta az eljárás megszüntetését.

Minthogy nem került sor a jelen eljárásban a vizsgálat kiterjesztésére az újabb vállalkozás ellen, egyben a fent megjelölt számú eljárás ugyanarra a magatartásra folyik (más jogi minősítéssel), a Versenytanács is úgy vélte, hogy ezen eljárás folytatása nem indokolt. Ezért azt a Tpvt. 72. § (1) bekezdés a) pontjának 1. fordulatára figyelemmel a Tpvt. 77. § (1) bekezdés h) pontja alapján megszüntette.
A 74. § (1) bekezdése szerint tárgyaláson kívül határozott.

Budapest, 1999. június 29.

dr. Sólyom Eszter sk. előadó
Fógel Jánosné dr. sk.
dr. Lénárd Réka sk.
Kis Lászlóné