Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-83/2005/100.
Ikt. sz.: AM/24006/95.

A Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa az
- AND NOW Kft. (Budapest);
- Northline Kft. (Budapest) és a
- Exclusive Change, Exclusive Best Change, Exclusive West Change, Exclusive Pannon Change, Exclusive Special Change, Exclusive Extreme Change Kft.-k (Budapest);
- Corner-Trade Kft. (Budapest);
- Good Change Kft. (Budapest)
eljárás alá vontakkal szemben versenykorlátozó megállapodás és összehangolt magatartás miatt indult versenyfelügyeleti eljárás során tartott nyilvános tárgyaláson meghozta az alábbi

határozatot

A versenytanács megállapítja, hogy a Northline Kft. és az AND NOW Kft. 2004. január 1-től kezdődően napi rendszerességgel, a Váci utcára és közvetlen környékére kiterjedően versenykorlátozó módon egyeztették árfolyamaikat.

A jogsértés miatt a Northline Kft. 3 600 000 Ft., az AND NOW Kft. 1 000 000 Ft versenyfelügyeleti bírságot köteles a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557 számú bírságbevételi számlája javára megfizetni.

A versenytanács az eljárást egyebekben megszünteti.

A határozat címzettjei a határozat ellen annak kézhezvételétől számított 30 napon belül a Fővárosi Bírósághoz címzett, a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsánál előterjesztett jogorvoslati kérelemmel élhetnek.

Indokolás

A határozat indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.